Συντήρηση κινητήρα | Mercedes Θεσσαλονίκη ΑΔΑΜ 
15837
post-template-default,single,single-post,postid-15837,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Συντήρηση Κινητήρα: Μικρά Μυστικά

Προστασία κινητήρα

Συντήρηση Κινητήρα: Μικρά Μυστικά

Ο κινητήρας είναι η “καρδιά” του αυτοκινήτου. Η σωστή φροντίδα του κινητήρα είναι αυτή που θα εξασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο θα συντηρηθεί περισσότερο, εμφανίζοντας τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Μερικές συμβουλές για τη συντήρηση του κινητήρα σας:

   1.Προθέρμανση κατά την εκκίνηση

Αποφύγετε να ξεκινάτε αμέσως μόλις βάλετε μπροστά τη μηχανή. Ο κινητήρας χρειάζεται λίγο χρόνο για να ζεσταθεί και να αποδώσει τα μέγιστα. Ειδικά τις μέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να προθερμανθεί σωστά ο κινητήρας. Λάβετέ το υπόψιν πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή σας.

      2. Υγρά συντήρησης

Στο εμπόριο κυκλοφορεί μια τεράστια ποικιλία από υγρά συντήρησης του κινητήρα. Φροντίστε να επιλέξετε υλικά υψηλής ποιότητας. Ένα καλό λάδι μηχανής, καλό αντιψυκτικό και απιονισμένο νερό είναι τα τρία κυριότερα υγρά που θα χρειαστείτε. Συμβουλευθείτε έμπειρους μηχανικούς αυτοκινήτων πριν αγοράσετε.

     3. Αλλαγή φίλτρων

Τα φίλτρα του κινητήρα είναι ένα από τα σημεία-κλειδί για τη σωστή συντήρησή του. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο φίλτρο καυσίμου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη σωστή ροή καυσίμου και τη διατήρηση σωστής θερμοκρασίας του κινητήρα. Εξίσου σημαντικό είναι και το φίλτρο αέρος, το οποίο κάνει την καύση αποδοτικότερη. Τέλος, το φίλτρο λαδιού είναι αυτό που αποτρέπει μικροσωματίδια από το να εισχωρήσουν στον κινητήρα σας. Φροντίστε να τα αλλάζετε τακτικά, ώστε να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία τους.

    4. Καύσιμα

Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Ένα φθηνό καύσιμο είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει προσμίξεις, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τον κινητήρα σας. Ακόμα και λίγα μικροσωματίδια είναι ικανά να αποβούν…μοιραία για τον κινητήρα σας. Καλό θα είναι να το σκεφτείτε διπλά πριν επιλέξετε φθηνά καύσιμα. Προτιμήστε αυτά με καταλύτες που επιτρέπουν την μέγιστη απόδοση του κινητήρα, αλλά και την ασφαλή λειτουργία του.

Μην παραλείπετε την τακτική επίσκεψη στο συνεργείο σας, για προληπτικό έλεγχο!

Mercedes Home Service – ΑΔΑΜ

📍Νέα Μοναστηρίου 48, Θεσσαλονίκη

📞6936 072 497

No Comments

Post A Comment